Logowanie
Kunena Najnowsze Posty
- Brak postów do publikacji.
Ostatnie z galerii
Statystyki
63 guests
no members
Twoje IP: 3.237.29.69

Chętnie się z kimś złożę i wpuszczę trochę kropków
- baczek84
-
- Wylogowany
- Łowca
-
- Oklaski: -2
- Otrzymane podziękowania: 95

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- pawelz
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Oklaski: 5
- Otrzymane podziękowania: 432

- pawelz
-
- Wylogowany
- Administrator
-
baczek84 napisał: Witam dla mnie idealna była był by Luciąża nieukrywam że mam tam najbliżej proponuje dogadać sie z pZw i zrobic odcinek specjalny no kill ale po 500 zł to wychodzi na to że lepiej sie opłaca jechać 3-4 razy w roku w góry
bo prędzej czy pużniej i tak wszystcy sie dowiedzą!
Przyznam sie ze na to nie wpadlem. Gdyby tam jeszcze udalo sie zrobic NK (wymusic na PZW) to moglaby byc naprawde jakas fajna woda pstragowa.
- baczek84
-
- Wylogowany
- Łowca
-
- Marcin
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Oklaski: 18
- Otrzymane podziękowania: 134
- kolegapzw
-
- Wylogowany
- Po prostu wędkuje
-
- Oklaski: -12
- Otrzymane podziękowania: 30
Pewnie że najlepiej wpuścić ryby większe i móc je od razu łowić, ale to raczej Sylwka pomysł jest bardziej racjonalny.
Kolejny problem to konkretne miejsce, tak jak ktoś zauważył ciężko tu o miescówki nieznane wędkarzom, elektrykom i innym kłusolą.
Żeby mieć satysfakcję z tego co się zrobi i żeby nie pieniądze nie zostały zmarnowane trzeba tego pilnować i jeszcze raz pilnować.
- baczek84
-
- Wylogowany
- Łowca
-
- pawelz
-
- Wylogowany
- Administrator
-

A ochronic sami nie ochronimy zadnej wody. SSR nie ma zadnych prawie uprawnien a co dopiero mowic o nas (osobach prywatnych).
Bic sie z nikim nad woda nie mam zamiaru, a dzwonienie po PSR czy policje bedzie tak skuteczne jak proba utrzymania w tajemnicy danej wody.
Jedyna szansa jaka widze na wode pstragowo-lipieniowa w piotrkowskim na ten moment to znalezc dojscie do zarzadu okregu, usiasc z nimi i pogadac co mozna zrobic i jakiego wsparcia moga sie od nas spodziewac.
Marcin, nie ma sensu utrzymywac w tajemnicy (nie rozwijac watku) tematu Luciazy. Wg mnie im wiecej tam wedkarzy tym lepiej. Pod jednym wszak warunkiem. Utworzyc odcinek dodatkowo platny i 100% kasy pozyskanej w ten sposob wraca do wody (pod postacia dodatkowych zarybien plus ochrona). Inaczej bedzie jak do tej pory. Ci co chca i tak sie dowiedza, wybiora to co plywa a srodkow na ciagle utrzymanie populacji ryb nie bedzie. Ochrony takiej jaka powinna byc tez. Zrobic oplate roczna na poziomie 200-300 zl lub dniowki za okolo 40 zl i bezwzgledny NK. Tlumow nie bedzie ale na 100% jak beda ryby chetni zaplaca. Lodz, Piotrkow Tomaszow nie ma takiego lowiska. I o to chodzi, zeby przyjazdzali Ci co chca lowic a nie jesc.
- baczek84
-
- Wylogowany
- Łowca
-
zgadzam sie w 100%pawelz napisał: Takiej wody nie ma i nie wyczrujemy jej znikad
.
A ochronic sami nie ochronimy zadnej wody. SSR nie ma zadnych prawie uprawnien a co dopiero mowic o nas (osobach prywatnych).
Bic sie z nikim nad woda nie mam zamiaru, a dzwonienie po PSR czy policje bedzie tak skuteczne jak proba utrzymania w tajemnicy danej wody.
Jedyna szansa jaka widze na wode pstragowo-lipieniowa w piotrkowskim na ten moment to znalezc dojscie do zarzadu okregu, usiasc z nimi i pogadac co mozna zrobic i jakiego wsparcia moga sie od nas spodziewac.
Marcin, nie ma sensu utrzymywac w tajemnicy (nie rozwijac watku) tematu Luciazy. Wg mnie im wiecej tam wedkarzy tym lepiej. Pod jednym wszak warunkiem. Utworzyc odcinek dodatkowo platny i 100% kasy pozyskanej w ten sposob wraca do wody (pod postacia dodatkowych zarybien plus ochrona). Inaczej bedzie jak do tej pory. Ci co chca i tak sie dowiedza, wybiora to co plywa a srodkow na ciagle utrzymanie populacji ryb nie bedzie. Ochrony takiej jaka powinna byc tez. Zrobic oplate roczna na poziomie 200-300 zl lub dniowki za okolo 40 zl i bezwzgledny NK. Tlumow nie bedzie ale na 100% jak beda ryby chetni zaplaca. Lodz, Piotrkow Tomaszow nie ma takiego lowiska. I o to chodzi, zeby przyjazdzali Ci co chca lowic a nie jesc.
- Marcin
-
- Wylogowany
- Super łowca
-
- Oklaski: 18
- Otrzymane podziękowania: 134

- rafson
-
- Wylogowany
- Sam kopię robale
-
- Oklaski: 2
- Otrzymane podziękowania: 18
Nie musisz "przyduszać". Trzy lata temu z kumplami po kiju próbowaliśmy w tej sprawie działać oficjalnie....walka z wiatrakami.
Ja osobiście myślę, że niektóre rzeczy można zrobić samemu, dlatego doceniam pomysł kolegi i oferuję swoją pomoc (chyba że znów wyjadę za chlebem).

Co do wielkości proponuję "średniaki". Ukłuty dwa, trzy razy zrobi się bardziej podejrzliwy, a co dalej...... wiadomo. Narybek, czy palczaki staną się pożywieniem dla większych.
Kolego Marcin, miałeś wyjątkowe "szczęście", że nawiedziła Cię kontrola w tym rejonie. Jak żyję nikt mnie tam nie skontrolował, oprócz żony

- Darek K
-
- Wylogowany
- Łowca
-
- Oklaski: 4
- Otrzymane podziękowania: 29
Zresztą muszę jeszcze znaleźć czas i zakupić pozwolenie na Piotrków. Na luciąże pewnie się wybiorę gdzieś w marcu-kwietniu.