Logowanie

Kunena Najnowsze Posty

• Brak postów do publikacji.

Ostatnie z galerii

Statystyki

11974181
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Poprzedni tydzień
Ten miesiąc
Poprzedni miesiąc
Wszystkie dni
949
2293
5703
21468
13286
70081
11974181

16.01%
7.51%
2.66%
0.49%
0.18%
73.14%
Online (15 minutes ago):20
20 guests
no members

Twoje IP: 18.207.240.77

Topic-icon Białka k/Rawy

Więcej
6 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 4 miesiąc temu #14543 przez pawelz
pawelz stworzył temat: Białka k/Rawy
Lowil ktos w ciagu ostatnich powiedzmy 2 lat ?.
Pamietam ta rzeke z lat 90-tych. Tak wspanialego pstragowego lowiska nie bylo nawet na pomorzu. Jezdzilem po 400-500 km na ryby a 40km od Tomaszowa byla rzeka z 40-takami (takie ja lowilem, ale miejscowi na robaka podchodzili pod 60cm). Ostatni raz bylem tam jakies 10 lat temu i niestety bez efektow :(.
Rzeka byla niesamowicie rybna i lowiacy na robaka pstragom nie przeszkadzali. Ale ktos madry sposcil stawy w Bialej Rawskiej. Pamietam jak pojechalem na ryby i zobaczylem syf plynacy rzeka. Plakac sie zachcialo. Taki potencjal zmarnowac.
Mam ochote pojechac tam znowu. Tyle ze teraz trzeba placic dniowki i zanim to zrobie, fajnie byloby dowiedziec sie, czy jest wogole po co ?.
Do dzis, moje nafajniejsze wspomnienia z pstragowych wypraw ze spinningiem pochodza wlasnie z Bialki a nie Gwdy, Dobrzycy czy Plytnicy.
To tyle co mam cyfrowo zapisane z Bialki. Poznajecie kolege ? :)

Załączniki:
Ostatnia edycja: 6 lata 4 miesiąc temu przez pawelz.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
6 lata 4 miesiąc temu #14557 przez BONZO 11
BONZO 11 odpowiedział w temacie: Białka k/Rawy
Z opowieści miejscowych wędkarzy wiem,że pstrąga od czasu do czasu na Białce ktoś trafi,ale nikt specjalnie na niego się nie nastawia.Powód-kiepski dostęp do wody i brak wiary w to ,że można tam coś wogóle trafić.Ostatnie info o pstrągach miałem nawet w zeszłym sezonie(złowione dokładnie przy ujściu do Rawki).Osobiście już chyba trzeci rok z rzędu planuję rekonesans po Białce,ale jakoś do skutku nie doszło.Narazie skupienie padło na lodowisko,ale tuż po zamierzam przemierzyć trochę tej malowniczej rzeczki.Poinformuję o wrażeniach.

Więcej
6 lata 4 miesiąc temu #14561 przez pawelz
pawelz odpowiedział w temacie: Białka k/Rawy
Nie wiem jak teraz, ale gdyby bylo to 20 lat temu, odradzalbym Ci wypad na Bialke przed majem. Nawet w okresie swojej swietnosci NIGDY nie zlowilem na niej ryby przed majem. A probowalem wiele razy. Nie wiem czemu tak bylo.
Jesli nie chcesz sie zniechecic na starcie, jedz tam w polowie maja. Widoki (przyroda) niezapomniane a i szanasa na pstraga pewnie wieksza.
Najlepszy ryby lowilem na odcinku od mostku w Przewodowicach (nie tym na trasie ale ponizej mlyna) w dol rzeki. Samochod zostawialem przy domu milego wedkarza wlasnie przy mostku i z buta szedlem okolo 40-60 min przez las. Dochodzilem gdzies tam do wody i wracalem jak stara pstragowa szkola podpowiadala, pod prad do auta.

Więcej
6 lata 4 miesiąc temu #14571 przez Krzysiek P
Krzysiek P odpowiedział w temacie: Białka k/Rawy
Ja na pewno na rekonesans pojade z kolegą bo już w tamtym roku chcialem tam zawitać na przeszpiegi ;-)
Dam znaka w połowie maja. K.

"łowić to trza umić"
The following user(s) said Thank You: marsum

Czas generowania strony: 0.232 s.

Strona korzysta z plików cookies oraz innych technologii w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuję pliki cookies
EU Cookie Directive Module Information