Logowanie

Kunena Najnowsze Posty

• Brak postów do publikacji.

Ostatnie z galerii

Statystyki

11974282
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Poprzedni tydzień
Ten miesiąc
Poprzedni miesiąc
Wszystkie dni
1050
2293
5804
21468
13387
70081
11974282

16.01%
7.51%
2.66%
0.49%
0.18%
73.14%
Online (15 minutes ago):31
31 guests
no members

Twoje IP: 18.207.240.77

Topic-icon Miedzna Mur- da się jeszcze połowic?

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2666 przez Janosik81
Janosik81 odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
Zaprzeczy Pan również że to co się stało w Miedznej to ten sam scenariusz co w wilczej woli??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
8 lata 8 miesiąc temu #2667 przez slawomir66
slawomir66 odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
Nieznajomość przepisów nie zwalnia cię aby je nie przestrzegać.
Co zaś robót to wykonywane są na zlecenie RZGW a nie PZW. Kiedy okręg został poinformowany o remoncie nie wiem ale jak sam widzisz aby w jakiś sposób chronić ryby wprowadzono zakaz.

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2668 przez Janosik81
Właśnie, nieznajomość przepisów nie zwalnia z przestrzegania przepisów. Już nie tylko urząd skarbowy używa takich przepisów :woohoo: Jeżeli związek zawiera umowę o dzierżawę powinien o takiej sytuacji wiedzieć pierwszy. Jeśli nie wiedział powinien podać gospodarza wody do sądu, skoro ten nie wywiązuje się z umowy dzierżawy, no bo przecież związek zapłacił tak jak my związkowi za możliwość wędkowania.Zrobił ktoś coś z tym?? A Pana tłumaczenie jest dokładnie takie samo jak na filmie którym wstawiłem.

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
8 lata 8 miesiąc temu #2669 przez slawomir66
Obie sytuacje w 100 % identyczne ale jak zauważyłeś kto spuszczał wodę PZW czy ktoś od tam i melioracji. Z tego co ja wiem od ichtiologa z okręgu taki poziom wody jaki był przed tragedią nie szkodził rybom i nie było konieczności odłowu ryb. Podobnie jest na Kotlinach, tam też upuszczono wodę i ryb nie odławiano. Jakiś debil nie majacy pojęcia o skutkach tak dużego upuszczenia wody odkręcił śluzy i pozamiatane.

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2670 przez Janosik81
Ale Pamięta Pan co pisałem? Wiem jaki miał być poziom wody. Przejeżdzałem w niedzielę obok zbiornika ( od strony żarnowa ) i z górki zauważyłem że poziom wody został obniżony względem tego który miał być utrzymywany. Powtarzam po raz kolejny, był tam członek zarządu PZW. Czemu nie zareagował??

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2671 przez Janosik81
Spuszczał wodę ktoś tam od melioracji, ale w obu przypadkach PZW nie reagowało i rozkłada ręce.

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2672 przez Janosik81
Od poziomu wody ( który potwierdził ichtiolog) w niedziele wieczorem brakowało już około 50-60 cm wody. Tama została opuszczona około środy.

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
8 lata 8 miesiąc temu #2673 przez slawomir66
Kończę bo nie chcesz albo nie możesz przyjąć pewnych rzeczy do wiadomości i wydaje mi się że jesteś pewien ze nikt nic nie zrobił na Miedznej.Twoje przekonania są inne i jak Jarosław Kaczyński mówił tak ty twierdzisz cytat “Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne!”
Gdybyś doczytał to pisałem taki sam remont jest na Kotlinach i też nie odławiano ryb i jest OK.
Natomiast w Spale woda była spuszczana do zera a więc rybę odłowiono.
Debil który upuścił wodę przyznał się do tego czynu i czy to on osobiście czy firma w której pracuje zapłacą za szkody a nasze gdybanie i przepychanie się słownie to bicie piany.
Zapraszam do udziału w zebraniach koła można się dużo dowiedzieć a co ważne w takich zebraniach bierze udział przedstawiciel władz z Okręu a więc można zadać mu wiele nurtujących pytań.

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
8 lata 8 miesiąc temu #2674 przez slawomir66
Nie mogę odpowiedzieć ci czemu członek zarządu któregoś z kół z Opoczna postąpił tak a nie inaczej. A czemu ty nie zadzwoniłeś na Policję, czy do PSR czy do okręgu. Trudno mi odpowiadać za postepowanie innych osób. Jeśli dobrze pamiętam to należysz do koła nr 11 a więc Prezesem jest Krzysztof Maj. Zadaj mu te pytania niech tłumaczy.

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2675 przez Janosik81
Panie Sławomirze, ja cały czas piszę o członku zarządu okręgu... Tu jest ból... To osoba z okręgu zapewniała mnie że jest wszystko ok

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2676 przez Janosik81
Obraził mnie Pan porównując do Kaczyńskiego :lol:

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
8 lata 8 miesiąc temu #2677 przez slawomir66
Sory ale tak jakoś mi się napisało. Jest bardzo duuużo wędkarzy którzy tylko myślą w sposób "zapłaciłem to reszta mnie g...o obchodzi muszę tylko wędkować.
Co zaś do tego gościa z okręgu zrób tak jak mi napisałeś " dobrze, osobiście dopilnuję tego żeby owy strażnik również poniósł konsekwencje.

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2678 przez Janosik81
Ale Pan też mnie nie rozumie. Wiem że jest wielu takich, ja się do nich nie zaliczam. Ja mówię za wielu wędkarzy po prostu, za tych co są zdenerwowani faktem tym że zapłacili za coś czego w ogóle nie mogą robić. Mnie też to strasznie irytuje, co widać. Irytujące jest również to, że można było temu zapobiec. Niestety duża część wędkarzy których znam, nie ma zamiaru płacić w przyszłym roku karty. To jest rozwiązanie?? nikt nie próbuje rozwiązać czegokolwiek, Pan chociaż dał się wciągnąć w dyskusję. Wędkarze o niczym nie wiedzą, każdy ma nas gdzieś, a dodatkowo są pretensje że wędkarze nie pomagają. To zaostrza całą sytuację.

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2679 przez Janosik81
No i mnie olali i wszyscy poszli spać :lol:

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2680 przez Ro83rt
Ro83rt odpowiedział w temacie: Re:Miedzna Mur- da się jeszcze połowic?
Janosik81 dobrze gada. Nie mam dużego doświadczenia wędkarskiego, ale od 3 lat jestem systematycznie nad woda. Zalew sulejowski, bugaj, pilica to wody regularnie odwiedzane przeze mnie. I szczerze powiem, ze nigdy nie spotkałem sie z kontrola. Gdzie Ci strażnicy? Na zalewie na legalu ustawiają sieci i nikt nie potrafi nic z tym zrobic. Placimy grube pieniądze za pozwolenia, a z roku na rok jest coraz większe bezrybie. (Lowie sportowo, mięso mnie nie interesuje). Sam jako młody Wedkarz jestem tym wszystkim zszokowany i wiem, ze pzw to maszynka do trzepania kasy i nie zależy im na poprawie warunków nad woda oraz w wodzie. Idealnie świadczy o tym to, w jaki sposób zdawane sa egzaminy na kartę wedkarska.
The following user(s) said Thank You: Janosik81

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2681 przez Janosik81
Janosik81 odpowiedział w temacie: Re:Miedzna Mur- da się jeszcze połowic?
Po co narażać sie kłusownikom??? lepiej złapać wędkarza i przywalić 100 na przykład za brak wpisu. Nie liczy się walka tylko kasa kasa!

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2682 przez Janosik81
Jeszcze jedno. Kto widział te zarybienia za 420 tys. zł? :lol: woda by się w Miedznej gotowała :woohoo: najprostrzy wałek, dogadać się z hodowcą, który wystawi dokument sprzedaży na takie ilości ryb, dać mu na podatek dochodowy i część kasy która zostaje i wielkie mi tu zarybianie. Papier przyjmie wszystko. A w takim przypadku nikt nic nikomu nie udowodni :whistle: czysty pieniądz i to duży pieniądz! :whistle:

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2683 przez świeży
świeży odpowiedział w temacie: Re:Miedzna Mur- da się jeszcze połowic?

Janosik81 napisał: Jeszcze jedno. Kto widział te zarybienia za 420 tys. zł? :lol: woda by się w Miedznej gotowała :woohoo: najprostrzy wałek, dogadać się z hodowcą, który wystawi dokument sprzedaży na takie ilości ryb, dać mu na podatek dochodowy i część kasy która zostaje i wielkie mi tu zarybianie. Papier przyjmie wszystko. A w takim przypadku nikt nic nikomu nie udowodni :whistle: czysty pieniądz i to duży pieniądz! :whistle:

Ja kiedyś nagrałem jedno zarybienie na jesieni.

Był wprowadzony zakaz połowu do pierwszego lodu.Efekt był taki że na pierwszym lodzie wyciągnęliśmy sieć pełną śniętych karpi ,szczupaków :evil: Nie wiem czy warto reklamować gdzie się wpuszcza ryby.Jest rzesza wędkarzy którzy nie polują na łatwe mięcho ale niestety są tacy dla których to chleb powszedni.
Zarybienia w naszym okręgu prowadzone są w sposób nie budzący zastrzeżeń.Natomiast mogły by być większe.Co to jest 300 kg karpia na nasz zalew skoro jednego dnia 30 wędkarzy może legalnie zabrać 90 karpi :evil:

Spin,mucha.kropki:) [img]http://flyfishprofessiona?ls.com/demarteu.gif

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2684 przez Janosik81
Świerzy czekałem na reakcję :) co to jest jedno zarybienie? Wiem że jest pełno takich co polują na łatwe mieso. Ale skoro zarybiane jest narybkiem to miesiarze nic nie zrobią bo to drobnica. A ja chciałbym zobaczyć zarybianie tymi tysiącami szt narybku

Więcej
8 lata 8 miesiąc temu #2685 przez Janosik81
Poza tym to jest zarybienie z 2010r. Mamy końcówkę 14. Pan Sławomir przedstawił mi zestawienie zarybienia z 2012 r :
Co do zarybień Miedznej. Mam przed sobą wykaz zarybień za 2012 rok
. I tak dla zainteresowanych w 2012 roku do Miedznej trafiło:
- sandacz narybek letni - 70 tys. sztuk
- szczupak narybek letni - 16 tys. sztuk
- Karp kroczek - 400 kg
- lin kroczek - 400 kg
- sum kroczek - 50 kg
- szczupak narybek jesienny - 300 kg
- karaś kroczek - 450 kg
- jaź dwulatek - 200 kg
Rzeka Wąglanka:
- miętus żerujący - 50 tys. sztuk
- szczupak narybek letni - 5 tys. sztuk
- jaź narybek letni - 10 tys. sztuk.
Łącznie na zarybienia w 2012 roku wydano prawie 420 tysięcy zł. Czy dużo nie wiem i nie znam się.

Czas generowania strony: 0.208 s.

Strona korzysta z plików cookies oraz innych technologii w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuję pliki cookies
EU Cookie Directive Module Information