Logowanie

Kunena Najnowsze Posty

Ostatnie z galerii

Statystyki

12465816
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Poprzedni tydzień
Ten miesiąc
Poprzedni miesiąc
Wszystkie dni
434
1723
16598
12855
20031
74975
12465816

15.40%
7.44%
2.57%
0.47%
0.18%
73.94%
Online (15 minutes ago):19
19 guests
no members

Twoje IP: 44.212.96.86

Topic-icon Miedzna Mur- da się jeszcze połowic?

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2596 przez Janosik81
Janosik81 odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
Dodam jeszcze że nr telefonu do komendanta PSR posiadam zapisany, bo już nie raz dzwoniłem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2597 przez świeży
świeży odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
Bez urazy ,pytanie tylko retoryczne. Próbowałem się coś dowiedzieć. Sprawa zgłoszona na policje i głupie tłumaczenia z tamy, zbyt mały przepływ wody spowodowany brakiem opadów i zbyt duży odpływ spowodował zejście większej ilości wody :evil:

Spin,mucha.kropki:) [img]http://flyfishprofessiona?ls.com/demarteu.gif

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2601 przez Janosik81
no właśnie, pytanie retoryczne... czyli wskazujące odpowiedź że nie zareagowałem... Ja słyszałem inną wersję jeśli chodzi o to spuszczenie wody.
The following user(s) said Thank You: świeży

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #2602 przez świeży
Oj tam, oj tam, wierze w twoje dobre intencje. Jak masz jakieś świeże info to dawaj i foty.Moje info od członka prezydium okręgu. Jaka była przyczyna śnięcia ryb nie wiadomo, ale rok przed spuszczeniem mieliśmy to samo :evil: Może przyczyna jest inna ?Wtedy ichtiolog stwierdzi że nadmierna kumulacja rozkwitu sinicy w obrębie tamy, spowodowała masowe śnięcie ryb :evil:

Ostatnia edycja: 9 lata 2 miesiąc temu przez świeży.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2603 przez Lukasso
Lukasso odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
No pięknie ku.. pięknie (pkp).
Jak mają pisemną zgodę od ZGW i operat wodno-prawny to PZW może im naskoczyć , mogli przecież odłowić ryby.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2607 przez Janosik81
Swieży, przepraszam za słownictwo, ale pier%*lą. Rok czy dwa temu co ryby zdychały, przyczyną było upuszczenie wody (wzmacniali wał od drogi). W sezonie letnim upuścili tyle wody że prawie woda się zagotowała. Była cieplejsza niż otoczenie. Zwyczajny brak tlenu i tyle. A teraz to co innego?? przyczyny nie znają? kolejne pier&*lenie...
Z info jakie posiadam to budowlańcy mieli wymienić jakąś kratę w tamie. Według przepisów i umowy powinni zbudować jakiś tam wał zabezpieczający i wymienić kratę. Podobno są to wysokie koszty to chcieli po cichaczu to zrobić i otworzyli tamę. Rybie najzwyczajniej w świecie brakło tlenu i padła.Za duże zagęszczenie na zbyt małym i płytkim obszarze, do tego muliste dno. Zakładam że pójdzie niejedna łapówa żeby kara ominęła winnych i na koniec stwierdzą że nieznany sprawca,w nieznanym miejscu, o nieznanej porze, najprawdopodobniej uprał w wodzie brudne skarpetki i to było powodem śnięcia ryb. Sprawa zamknięta. Tak się postępuje w naszym kraju.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2612 przez spingonly
spingonly odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
Byłem dzisiaj na rzece za tamą.Przyjechali z okregu i wybierali martwą rybę do łódki.Ledwo się pomieściła.Najwięcej było leszcza i sandacza.Co ciekawe nie widziałem tam,żadnego szczupaka czy lina.Pojechałem później nad zalew.W oddali widać bardzo dużo śniętej ryby.
The following user(s) said Thank You: Janosik81

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2614 przez Janosik81
Polecam dzisiejszy TOP

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #2631 przez spingonly
spingonly odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
No i połapane.Zakaz połowu na zalewie i rzece aż do mostu w Wąglanach.

Załączniki:
Ostatnia edycja: 9 lata 2 miesiąc temu przez świeży.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2633 przez pawelz
pawelz odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
K..a a czlowiek piesci sie z kazda ryba, wiaze bezzadziorowe haczyki, zeby latwiej odczepic rybe i niepotrzebnie jej nie sciskac w lapskach a tu w ciagu chwili tyle ryb szlag trafia. I jeszcze nie ma komu tego pozbierac. Pytanie zasadnicze. Do czego przecietnemu wedkarzowi potrzebne jest PZW ???
The following user(s) said Thank You: Janosik81

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2636 przez JacekO
JacekO odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
Żeby woda sterylna była i nie zanieczyszczały jej jakieś tam organizmy wodne.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2637 przez świeży
W topie wydanie wczorajsze pisali ze przerzucili 4 tony ryby z powrotem do zalewu i odłowili ,0,5 tony śniętej ryby ale to było w środę w czwartek mieli całą łódkę padliny i dziś nadal zbierają i jeszcze od hu... tego pływa :evil: Ciekawe czy ktoś beknie

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
9 lata 2 miesiąc temu #2638 przez slawomir66
slawomir66 odpowiedział w temacie: Miedzna Mur -da się jeszacze połowic?
A na rzece mięsiarzy i szrpakowców od cholery. jak zobaczyli że strażnicy przyjechali to buty jeden pogubił. Były i sieci i bębenki w rzece. I kto to robił - wędkarze. Z informacji jakie posiadam znane są dane winnego tak nagłego spuszczenia wody. Przyznał się. Ale czy to pracownik tamy czy ktoś z firmy robiącej naprawy brzegów nie wiem. Biuro okręgu oraz ichtiolog szacują straty aby przedstawić winowajcy do zwrotu. Ktoś beknie i to będzie gruba kasa. Nie wróci to dorodnych ryb ale zawsze coś.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2639 przez Janosik81
Panowie, byłem z kolegą w pierwszej miedznej, nagle wpada straż i do Nas wypad. Strażnik wyskakuje z tematem że (jak pisałem parę postów wcześniej) - ryba jest struta i jest zakaz. Zakaz tylko do mostu w Wąglanach, a to tam juz nie struta?? Kolega PawełZ ma racje, do czego oni są potrzebni?? Gdzie oni wtedy byli?? a ja mam dowody i świadka na to że woda była już spuszczana w niedziele w dzień a ja rozmawiałem z tym samym strażnikiem który mnie dziś wygonił. Pytanie - czemu do ch..a nie zareagował ?? skoro mi się wydało dziwne że już brakuje za dużo wody?? powiedział że wszystko jest ok.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2640 przez Janosik81
Jak ludzie zbierali ryby w worki to gdzie oni byli?? przecież ja dzisiaj nie byłem z jakąś siatką, szarpakiem, cZy innym ustrojstwem, tylko z wędką. Płacę za to jak my wszyscy i chcę sobie powędkować. A słyszę teksty typu " wypad". Tak to niech sobie do żony w domu mówi a nie do mnie.
Szkoda że nie chcial mi wystawić mandatu bo bym nie przyjął tylko z ch..mi do sądu poszedł.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2641 przez Janosik81
w samym Opoczni jest około 900 wędkarzy, roczne składki dają sumę 144tys. Za takie pieniądze nie może PZW się zmobilizować i przypilnować raz na 20 lat zbiornika w takiej sytuacji?!

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
9 lata 2 miesiąc temu #2642 przez slawomir66
Widzisz janosik wszyscy narzekają na PZW, strażników itp. Sam piszesz że kolega w niedzielę wiedział że wody za dużo spuszczono. Zrobił coś w tym względzie.

Co zaś wyganiania was z rzeki. Jest zakaz więc trzeba go przestrzegać. proste. A czy za mostem rzeka i ryby nie są strute... nie nam o tym decydować Myślę, że ktoś kto ma pojęcie wydał taki zakaz.
Sam widzisz, że ochronę zrzuconych ryb i sprzątanie spadło na strażników SSR. A gdzie inni wędkarze, którym zależy na dobru ryb. To jakiś kłopot wziąć długie buty, podbierak i podejść spytać czy pomoc nie jest potrzebna.
Ja z kolegami z Tomaszowa jeździmy i pomagamy. Ale najprościej jest skrytykować władze że źle rządzą nie będąc na zebraniu w kole, czy na okręg i Bóg wie kogo że jakiś palant spuścił wodę nie mając pojęcia o skutkach.

• slawomir66
  • slawomir66 Avatar
  • Gość
  • Gość
9 lata 2 miesiąc temu #2643 przez slawomir66

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2644 przez Janosik81
Panie Sławomir66 dlaczego twierdzi Pan że to byli wędkarze?? z moich znajomych wędkarzy nikt nie posiada bębnów, sieci i tym podobnych narędzi do kłusowania. Bo ci to akurat zwykli kłusole byli.Teraz winę się na wędkarzy zgania?? Mi też strażnik powiedział że gdzie my byliśmy jak to się działo. To chwila albo płacimy za możliwość wędkowania, albo działamy społecznie jako brać wędkarska i za łowienie nie wnosimy opłat.

Więcej
9 lata 2 miesiąc temu #2645 przez Janosik81
Ja nie mówię że kolega widział, tylko strażnik a zarazem członek zarządu! Ja nie muszę znać ustalonego poziomu wody, ale członek zarządu tak! zapewnił mnie w niedziele że wszystko jest ok i pod kontrolą. To niech nie pie..ą teraz głupot że nik nic nie wiedział i że nagle ktoś to spuścił w nocy.

Czas generowania strony: 0.548 s.

Strona korzysta z plików cookies oraz innych technologii w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuję pliki cookies
EU Cookie Directive Module Information