type="text/css" />

Płoć w sosie pomidorowym z frytkami

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Kilka średnich płoci patroszymy i myjemy dokładnie .Solimy i wkładamy do lodówki na około 30 min.W tym czasie robimy sos.Kroimy 2 duże cebule w drobną kostkę i rumienimy na oleju na szklisty kolor

 

Sos

W tym czasie  możemy sobie  przygotować  frytki 

Standardowo  albo  obieramy i kroimy  ziemniaki albo  bierzemy  zamrożone

Kiedy  cebula się zarumieni  dodajemy pół kostki rosołowej  i dolewamy  przegotowanej wody

Kiedy się trochę pogotuje  a cebula  stanie się bardzo miękka dodajemy 3 łyżeczki  koncentratu pomidorowego

Kiedy się lekko zagotuje  zagęszczamy sos  mąką

i dokładnie mieszamy

na koniec dodajemy dosłownie kilka plasterków  czosnku

możemy już  smażyć  frytki

Teraz  czas na rybę

Rybę  obtaczamy w mące ,jajku i bułce tartej

i smażymy

 

wszystko na koniec  układamy na talerz

dla  synka Kubusia

I dla  jego taty  he  he

 

Smacznego...

 

 

Strona korzysta z plików cookies oraz innych technologii w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

  Akceptuję pliki cookies
EU Cookie Directive Module Information