Logowanie

Kunena Najnowsze Posty

Ostatnie z galerii

Statystyki

12465784
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Poprzedni tydzień
Ten miesiąc
Poprzedni miesiąc
Wszystkie dni
402
1723
16566
12855
19999
74975
12465784

15.40%
7.44%
2.57%
0.47%
0.18%
73.94%
Online (15 minutes ago):14
14 guests
no members

Twoje IP: 44.212.96.86

Karp z orzechami

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

  

 

 

 

 

Przepis:

1 karp

1 cebula

butelka wytrawnego czerwonego wina

kilka orzechów włoskich

sól, pieprz, oliwa, tradycyjna panierka

Karpia filetujemy i dzielimy na dzwonka

 

 

 

 

 

 

 

Dzwonka solimy, pieprzymy i obkładamy cebulką.

 

 

 

 

 

 

W międzyczasie przygotowujemy orzechy włoskie, które drobno siekamy.

 

 

 

 

 

 

Rybę po usunięciu cebuli  panierujemy tradycyjnie w mące, jajku i bułce tartej.

 

 

 

 

 

 

Dzwonka smażymy na oliwie na złoty kolor.

 

 

 

 

 

 

Na tłuszczu ze smażenia rumienimy orzechy z czerwonym winkiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolacja gotowa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smacznego

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Strona korzysta z plików cookies oraz innych technologii w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

  Akceptuję pliki cookies
EU Cookie Directive Module Information