Logowanie

Kunena Najnowsze Posty

Gościmy

Ostatnie z galerii

Statystyki

11486989
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Poprzedni tydzień
Ten miesiąc
Poprzedni miesiąc
Wszystkie dni
642
4184
7160
18792
16121
91212
11486989

16.66%
7.57%
2.77%
0.51%
0.19%
72.30%
Online (15 minutes ago):19
19 guests
no members

Twoje IP: 35.175.107.185

Karp z orzechami

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

  

 

 

 

 

Przepis:

1 karp

1 cebula

butelka wytrawnego czerwonego wina

kilka orzechów włoskich

sól, pieprz, oliwa, tradycyjna panierka

Karpia filetujemy i dzielimy na dzwonka

 

 

 

 

 

 

 

Dzwonka solimy, pieprzymy i obkładamy cebulką.

 

 

 

 

 

 

W międzyczasie przygotowujemy orzechy włoskie, które drobno siekamy.

 

 

 

 

 

 

Rybę po usunięciu cebuli  panierujemy tradycyjnie w mące, jajku i bułce tartej.

 

 

 

 

 

 

Dzwonka smażymy na oliwie na złoty kolor.

 

 

 

 

 

 

Na tłuszczu ze smażenia rumienimy orzechy z czerwonym winkiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolacja gotowa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smacznego

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Strona korzysta z plików cookies oraz innych technologii w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

  Akceptuję pliki cookies
EU Cookie Directive Module Information